vrijdag 23 januari 2009

Couscous met gegrilde groenten en merquezworstjes

Buiten regent het (al bijna de hele dag). Geen inspirerend weer, en geen inspiratie om een stukje te schrijven. Daarom alleen het recept van wat er vandaag thuis gegeten is.

Couscous met gegrilde groenten

(2 personen)
  • 1 winterwortel, in plakjes (± 200 gram)
  • 1 venkelknol, in 8-10 parten (±350 gram)
  • 1 tomaat, in kleine stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl van elk: gemalen koriander, gemalen komijn, paprikapoeder, kaneel
  • zout en (cayenne)peper naar smaak
  • 100 gram couscous
  • merquezworstjes (± 200 gram)
Kook de wortel en venkel 2-3 minuten voor. Verhit een grillpan totdat deze goed heet is, bestrijk met een 1/2 el olie en gril de wortel en venkel ± 3 minuten aan elke kant.
Schep de couscous in een (serveer)schaal. Doe een klein beetje zout erbij. Breng ± 1,5 dl water aan de kook en giet dit over de couscous. Zorg dat het niet te nat wordt. Later een klein beetje extra water erbij is gemakkelijker dan het weer droog maken van een natte brij. Laat de couscous het water opnemen en maak het dan in korreltjes los met een vork.
Verhit in een klein pannetje 1 el olie en pers de knoflook hierboven uit. Laat even fruiten en bak dan de blokjes tomaat nog even mee. Voeg dan de specerijen toe en laat even meebakken. Roer dit mengsel door de couscous.
Verhit in een pannetje de rest van de olie en bak de merquezworstjes gaar.
Schep de gegrilde groenten door de couscous en leg de worstjes (met een beetje van het braadvet) hier bovenop. Het is de bedoeling dat het lauwwarm is.

Een eventueel restje is de volgende dag erg lekker als "salade" bij de lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen