zaterdag 31 januari 2009

Oranje - bulgur met pastinaak (of wortel)

Vandaag is de koningin jarig. Vandaar een recept dat hier een (heel klein beetje) bij past: bulgur met pastinaak. En als je het met wortels maakt, dan heb je een oranje recept.

Bulgur met pastinaak

(2 personen)

  • 100 gram bulgur
  • zout
  • 2 pastinaken (± 350 gr)
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 rode peper, heel fijn gesneden
  • 1/4 bosje munt, fijngeknipt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
Breng ongeveer 2 dl water aan de kook. Leg de bulgur in een kom met een snuf zout erover. Giet het kokend water erover heen totdat het net bedekt is. Als al het water is opgenomen, roer de bulgur met een vork tot losse korreltjes.
Schil de pastinaak. Snijd in 3-4 cm lange stukken, die je vervolgens in de lengte in vier tot acht reepjes snijdt. Kook de pastinaak in krap water met zout drie minuten voor. Giet de pastinaak af.
Verhit een grilpan en bestrijk deze met maximaal één el olie. Gril hierin de ui en pastinaak gaar. Leg ook het teentje knoflook erbij.
Roer de peper en munt door de bulgur. Meng in een kommetje de rest van de olie met het citroensap en knijp het teentje knoflook erboven uit. Roer dit door de bulgur. Schep tenslotte de gegrilde pastinaak en rode ui erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen