zaterdag 7 februari 2009

Kersenijs

Voor deze tijd van het jaar een fout recept. Maar het is dan ook geen ijs van verse kersen, maar ijs waarin amarenekersen zijn verwerkt. Van de opa met zijn uitspraak (en de oma) heb ik een mooi potje amarenekersen gekregen. Deze heb ik in onderstaand recept verwerkt. Ik gebruik een ijsmachine met een bak die eerst in de vriezer moet bevriezen.

IJs met amarenekersen

  • 1 eidooier
  • 65 gram suiker
  • 3 dl melk
  • 2 dl slagroom
  • ± 16 amarenekersen, in kleine stukjes 
  • 4 el siroop van de kersen
Klop de eidooier met de suiker 5 minuten tot het lichtgeel ziet. Klop voorzichtig de melk erdoor. Klop in een ander kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het eimelkmengsel. Roer de siroop erdoor.
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat half bevriezen. Schep dan de stukjes kers erbij. Laat het ijs dan verder bevriezen. Dit duurt in totaal ongeveer 45 minuten.

Bij ons thuis is het ijs vaak bijna klaar als we gaan eten. Ik schep het dan over in een diepvriesdoos en zet het nog totdat het tijd is voor het toetje in de diepvries. Voordeel hiervan is dat het ook net wat steviger is dan direct uit de ijsmachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen