donderdag 12 maart 2009

Courgette met marokkaanse invloeden

Tijdens het werken kreeg ik een mailtje van manlief: of (schoon)moeder en (schoon)zus ook mee konden eten vanavond. Dus dat werd een klein beetje delen: 1 courgette met     z´n vieren is een beetje weinig. Eén courgette met z´n tweeën is ook niet heel veel, dus ik had al wel bedacht om er couscous bij te eten. Maar niet zo´n gevulde als het uiteindelijk is geworden: met ui, wortel, pompoen, broccoli en kikkererwten. Hier het recept voor de gevulde courgette.


Courgette met gehakt met marokkaanse invloeden

(2 personen)
  • 1 grote courgette
  • 1 el olijfolie
  • 200 gram (lams)gehakt
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 rode peper, heel fijn gesnipperd
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 dl groentebouillon (van een blokje)
Verwarm de oven voor op 180 C.
Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol hem uit zodat een soort bootje ontstaat. Ik gebruik hiervoor een meloenbolletjeslepel. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak hierin het gehakt rul. Bak ui, knoflook en peper even mee. Voeg dan de specerijen toe en bak deze ook even mee. Voeg dan het fijngehakte courgettevruchtvlees toe en schep om. Voeg een klein scheutje water toe en laat even stoven. Proef of er nog zout of peper bij moet.
Doe de bouillon in een magnetronschaal en leg de courgettehelften erin. Verhit 4 minuten op vol vermogen. Vul de courgettes met het gehaktmengsel. Laat in ongeveer 20-25 minuten in de oven gaar worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen