donderdag 12 maart 2009

Fijngestampte smurfen

Mannetje Q houdt van macaroni met gekleurde saus en kaas. In grote lijnen komt dit neer op: ui en knoflook fruiten in wat olie, groenten op kleur erbij doen, kruiden of specerijen die erbij passen erbij, een scheut water erbij en dan een tijdje laten sudderen. Vervolgens met de staafmixer pureren. Ik vries een deel in in een ijsblokjesvorm zodat ik kan afwisselen.
Bij groen, geel, rood en oranje kun je je nog wat voorstellen. Maar blauw? Wat voor groente is er nu (turkoois)blauw? Nou eigenlijk niet één. Dus gaan er fijngestampte smurfen in de saus, hebben we bedacht. Maar dat gelooft zelfs mannetje Q niet.


Blauwe saus

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • snuf nootmuskaat
  • 1 laurierblad
  • bloemkool
  • knolselderij
  • peper, zout
  • scheutje melk
  • drupje blauwe levensmiddelenkleurstof
Fruit ui en knoflook aan in de olijfolie. Voeg de bloemkool en de knolselderij toe. Bak even mee. Voeg een scheutje melk, wat water, nootmuskaat en laurierblad toe. Laat ongeveer 20 minuten smoren totdat de groente zacht is. Pureer. Breng op smaak met zout en peper. Voeg kleurstof toe tot de saus de gewenste kleur heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen