woensdag 18 maart 2009

Lamsschenkel met abrikozen

Het begon met de wortel in het groentepakket. Dat werd uitgebreid met kikkererwten en op smaak gebracht met knoflook. Daarbij couscous met olijfolie, citroensap, munt en peterselie. En daarbij lamsschenkel. Manlief was helemaal enthousiast. Ik heb geprobeerd de smaken terug te krijgen die ik geproefd heb toen ik vorig jaar in Marokko was. En ik moet zeggen dat dat best goed gelukt is.


Lamsschenkel met abrikozen

(2 personen)
  • 2 el olijfolie
  • 2 lamsschenkels
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/4 rode peper, heel fijn gehakt
  • zout
  • 150 gr gedroogde abrikozen, in stukjes
Verhit de olie in een braadpan. Braad de schenkels rondom bruin aan. Haal ze uit de pan en leg ze even apart. Fruit in het vet de ui en knoflook. Bak de specerijen even mee. Voeg ongeveer 2 dl water en de abrikozen toe. Leg de schenkels weer terug in de pan. Laat, met het deksel op de pan, op een laag pitje tenminste een uur sudderen. Proef de saus, en breng op smaak met zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen