maandag 25 mei 2009

Komatsuna

Wat is dat nu weer? Het zat afgelopen week in het groentepakket. Ik las de naam en had geen flauw idee. Dus deze keer was het pakket echt een verrassing. Voor mensen die meer informatie willen, hierbij een link.

Natuurlijk zat er een recept bij en met googelen vind je ook de nodige recepten. Wat me opvalt, is dat er in de recepten bijna altijd aan het groentepakket gerefereerd wordt. Dus blijkbaar is dat de enige manier om aan komatsuna te komen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de recepten die je bij het pakket krijgt, nooit zo inspirerend vind. Dus heb ik het volgende ermee verzonnen. Niet echt origineel/traditioneel, want de groente groeit in Azië. Wel smakelijk.

Wat smaak aangaat, vond ik het wel wat weg hebben van paksoi. Fris, groen, een tikje bitter, ook een tikje zoet.


Risotto met komatsuna

(2 personen, voor- of tussengerecht)
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 80 gram risottorijst
  • ong 4 dl lichte groentebouillon
  • 6 stengels komatsuna, in stukjes gesneden; blad en steel apart van elkaar houden
  • 50 gram geraspte pecorino
  • versgemalen zwarte peper
Breng de bouillon in een kleine pan aan de kook, en houdt deze op een klein pitje goed heet.
Verhit in een kleine braadpan de olijfolie. Fruit ui en knoflook hierin. Voeg de rijst toe en schep deze om totdat alle korrels met een filmpje olie bedekt zijn. Blus af met een lepel bouillon. Roer voortdurend. Schep de volgende lepel bouillon erbij, als de voorgaande bijna is opgenomen. Schep na 15 minuten de stengelstukjes komatsuna erbij. Ga dan nog ongeveer 5 minuten door met roeren en bouillon toevoegen. Proef of de rijst goed is. Schep op het laatst het blad en de pecorino erdoor. Geef nog een draai van de pepermolen erboven. Serveer in diepe borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen