vrijdag 22 mei 2009

Koolrabi

Een waar kunstwerkje. Dat vond ik van de koolrabi die deze week in het groentepakket zat. Hij was niet lichtgroen zoals de koolrabi die ik tot nu toe kende, maar deze had een paarse buitenkant. De binnenkant was wel witgroen. Alleen wat moet je daar nu mee maken? In de geijkte combinatie met kaassaus, of in een salade had ik geen zin. Zo tegen de tijd dat het eten klaar gemaakt moest worden kreeg ik deze ingeving. En het smaakte goed.


Couscous met koolrabi en paprika

(2 personen)
  • 1 el olie
  • 150-200 gram merquezworstjes
  • 1 grote koolrabi, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 120 gram couscous
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el gehakte munt
  • 1 el gehakte peterselie
Verhit de olie in eenh hapjespan en braad de merquezworstjes bruin. Zet het vuur laag en laat ze in 5-10 minuten gaar worden.
Breng ondertussen ongeveer 2 dl water aan de kook. Doe de couscous in een (serveer)schaal, doe een snuf zout erbij en giet daarna het water erbij totdat de couscous net onder staat. Je gebruikt waarschijnlijk niet al het water. Laat de couscous even wellen en roer hem daarna los met een vork. Roer de olie en het citroensap door elkaar. Schep dit door de couscous samen met de munt en peterselie.
Haal de worstjes uit de pan en bak in het vet de koolrabi even aan. Doe de paprika en knoflook erbij en bak even mee. Doe dan de koriander en komijn erbij met een scheutje water en laat 10 minuten stoven. Snijd ondertussen de worstjes in kleine stukjes en doe ze daarna in de pan erbij om weer warm te laten worden.
Schep het groente-vleesmengsel door de couscous. Serveer lauwwarm.

Wij aten er nog wat in blokjes gesneden komkommer in 2 el yoghurt met nog wat gehakte munt erdoor bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen