maandag 13 juli 2009

Koolrabitortilla

In het groentenpakket zat een best wel grote koolrabi. Ik moet eerlijk zeggen dat dat niet mijn favoriete groente is. Als ik geen groentenpakket zou hebben, zou ik geen koolrabi kopen. Maar weggooien is tegen mijn principes. Dus wat heb ik er mee gemaakt? Een variant op de aardappeltortilla. Op deze manier kun je heel wat groentes een beetje verstoppen. Mannetje Q eet het op deze manier ook zonder al te veel zeuren op. Aardappel vindt hij lekker, en koolrabi valt niet zo op wat kleur aangaat. Ik eet er zelf nog wat rauwkost bij. En deze keer hadden wij er een visstick bij. Maar er zit ook al ei doorheen, dus echt nodig is dat niet. Alternatief is om de tortilla met wat kaas te bestrooien.


Koolrabitortilla

(2 personen en mannetje Q)
  • 300 gram koolrabi
  • 400 gram aardappels
  • 2 el olijfolie
  • klontje margarine of boter
  • 2 eieren
  • 4 el melk
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes salie
  • peper en zout
Schil de koolrabi en aardappels. Snijd ze in plakken van een cm dik. Kook de aardappelen en koolrabi in gezouten water in ongeveer 5 minuten bijna gaar. Giet af, en laat afkoelen.
Klop de eieren los met de melk, het uitgeperste teentje knoflook, de fijngeknipte salie en wat peper en zout.
Verhit in een koekenpan de olie met de boter/margarine. Doe een heel dun laagje ei erin en verdeel de plakjes koolrabi en aardappel erover. Giet het resterende ei erbij. Laat op laag vuur (eventueel met een deksel erop) in 15-20 minuten stollen en goed heet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen