maandag 13 juli 2009

Salade met coburgerham en nectarine

Vorige week kwamen er 2 vrienden eten. Een lekker uitgebreid etentje dat de hele avond duurde. Zij (en wij) hebben een avond allemaal lekkers van thuis gegeten. Dit stond er op het menu:
Hierbij het recept van de salade.


Salade met coburgerham en nectarine

(4 personen)
  • 100 gram coburgerham
  • 1,5 eetlepel walnootolie
  • 1,5 eetlepel neutrale olijfolie
  • krap 1 eetlepel appelciderazijn
  • peper en zout
  • 100 gram lollo rosso
  • 25 gram rucola
  • 2 nectarines
Gril de plakken coburgerham in een grilpan bruin en iets knapperig. Laat afkoelen en scheur daarna in stukjes.
Klop een dressing van de 2 soorten olie en de azijn en wat peper en zout.
Was de sla en rucola, slinger deze goed droog en scheur deze in stukjes. (ik koop altijd een krop sla, en gebruik zelden zakjes kant-en-klare sla)
Snijd de nectarines in dunne schijfjes.
Meng vlak voor het serveren de sla met de dressing. Schik de sla op 4 borden. Verdeel de nectarine en de ham erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen