zondag 21 februari 2010

Broodpudding

Een ouderwets toetje, maar bij manlief en mannetje Q erg favoriet. Veel recepten voor broodpudding zeggen dat je de korstjes van het brood moet snijden, maar ik gebruik ze gewoon. En dat levert geen problemen op.

Broodpudding 


(4-6 personen)
  • 1/2 liter melk
  • 6-8 oude boterhammen (wit of tarwe)
  • 50 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 1 appel, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 25 gram boter, in kleine vlokjes
Verwarm de melk tot net tegen het kookpunt aan. Breek het brood in stukken en doe het bij de hete melk. Voeg de suiker en kaneel toe. Maal fijn met een staafmixer tot een pap. Roer de rozijnen en appelstukjes erdoor. Klop de eieren los en roer deze goed door de broodpap. Schep de pap over in een ovenschaal. Strooi de bruine basterdsuiker over de bovenkant en leg de vlokjes boter erop. 
Zet de schaal 30 minuten in een oven van 180C totdat deze stevig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen