donderdag 11 februari 2010

Cranberrycakejes

Afgelopen woensdag kocht ik op de markt thee (losse, lapsang souchong). Van de heren van de thee kreeg ik zomaar iets extra´s: gedroogde cranberries. Ze zijn gedroogd, daarna wordt er als anti-plakmiddel zonnebloemolie gebruikt, en een klein beetje rietsuikersiroop als zoetstof. Ik heb er een deel van gebruikt als vulling voor simpele cakejes. Mannetje Q is er nog niet zo enthousiast over. De cakejes zijn wel een lekker idee, maar de cranberries erdoor vindt hij niet zo´n goed idee. Nou, dan eet ik ze toch lekker zelf op.

Het basisrecept van de cakejes komt uit "Hoe word ik een goddelijke huisvrouw" van Nigella Lawson.


Cranberrycakejes

(12 stuks)
cranberrie-cupcakes
  • 125 gram zachtgeroerde boter
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl vanilleextract
  • 2-3 el melk
  • 75 gram gedroogde cranberries
Verwarm de oven voor op 200 C.
Doe de boter, suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel en vanilleextract in de keukenmachine. Mix tot een beslag. Verdun het met de melk tot het iets vloeibaarder is. Roer dan de cranberries er doorheen. Vul 12 (siliconen) cakevormpjes met het mengsel. Ik gebruik altijd een muffinvorm om de vormpjes in te zetten en steun te geven. Bak de cakejes in 15-20 gaar en goudbruin.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen