vrijdag 19 februari 2010

Hartige taart met groene kool en aardpeer

Bij mannetje Q viel deze taart in de smaak. Er was nog een beetje van over, en de volgende dag bij de lunch wou hij daar ook nog wel een stukje van.

Hartige taart met groene kool en aardpeer

(quichevorm met doorsnee van 23 cm)
  • 5 plakjes (diepvries)bladerdeeg
  • 150 gram aardpeer
  • 250 gram groene kool
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl karwijzaad
  • 100 gram feta, in blokjes
  • 2 eieren
  • (cayenne)peper, zout
  • 4 el melk
Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes op elkaar en rol uit tot een grote plak. Bekleed hiermee de (ingevette) quichevorm. 
Schil de aardpeer en snijd deze in dunne plakjes. Bewaar ze tot gebruik in water met een klein beetje citroensap. 
Snijd de groene kool in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de groene kool een paar minuten. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg het karwijzaad toe. Schep even om en voeg dan een half kopje water en wat zout toe. Laat met een deksel op de pan een paar minuten smoren totdat de kool bijtgaar is. 
Verwarm de oven voor op 200 C. 
Klop de eieren los met de melk en zout en (cayenne)peper. 
Beleg de deegbodem met de plakjes aardpeer. Schep hierop de helft van de groene kool. Verdeel hierover de blokjes feta. Schep dan de rest van de kool er boven op. Giet dan het ei erover. Bak de taart in 30-40 minuten goudbruin, totdat het ei gestold is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen