zaterdag 13 februari 2010

Pompoencurry met kip en kokosmelk

Pompoencurry met kip en kokosmelk

(4 personen)
  • 300 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden
  • 2 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1/2 rode peper, heel fijn gesneden
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el zonnebloemolie
  • 750 gram pompoen, in blokjes van ongeveer 2 cm
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 tl thaise vissaus
  • evt. iets limoen- of citroensap
Meng de gember, knoflook, rode peper, koriander en komijn en een kom. Meng de kip hierdoor en laat minimaal een uur marineren. 
Verhit de olie in een hapjes pan. Bak de stukjes kip goudbruin. Voeg de pompoenblokjes en kokosmelk toe. Laat ongeveer een kwartier sudderen totdat de pompoen gaar is. Dit kan iets korter of langer duren, afhankelijk van de soort pompoen die je gebruikt. 
Voeg de vissaus toe en eventueel het limoensap toe. Proef of de curry pittig en zout genoeg is. 
Serveer met gekookte basmatirijst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen