dinsdag 16 februari 2010

Pompoenrisotto

Dit was één van de gangen van afgelopen zaterdag. Hierin is een klein stukje van de 7e pompoen in verdwenen. De rest ligt nog in de koelkast, dus daar moet snel iets mee gemaakt worden.

Pompoenrisotto

(2 personen, als onderdeel van een 4-gangenmenu)
    risotto-pompoen-afbeelding 
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 80 gram risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 150 gram pompoen, in blokjes van 0,5 cm
  • 500-750 ml groentebouillon
  • 25 gram geraspte pecorino
Verhit 1 el olie in een braadpan. Fruit de ui aan, en laat even op laag vuur smoren. Pers het teentje knoflook erboven uit en laat even meebakken. Voeg dan de andere lepel olie toe. Voeg de rijst toe en schep goed om zodat elke korrel bedekt is met een filmpje olie. Giet dan de wijn erbij en laat deze verdampen. Schep de pompoenblokjes erbij.
Doe de bouillon in een pan en laat deze op het kleinste pitje goed heet blijven.
Voeg dan, onder heel geregeld roeren, beetje bij beetje de bouillon aan de rijst toe. Laat de rijst op deze manier gaar worden. Misschien heb je niet alles nodig. Dat duurt - afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt - zeker 20 minuten. Schep dan de kaas erdoor. De risotto moet smeuiig blijven. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen