maandag 22 februari 2010

Tortilla met knolselderij

Afgelopen zaterdag had ik op de markt mooie kleine (ongeveer vuistgroot) knolselderijen (of is het selderijknollen?) gekocht. Eén ervan is in deze tortilla beland.

Tijdens het koken zag ik in mijn kruidenla het potje met gerookt paprikapoeder staan dat mijn zusje mee had genomen uit Spanje. Ik dacht dat dit wel een goede toevoeging zou zijn, en dat bleek ook het geval te zijn.

Omdat deze hoeveelheid voor ons niet genoeg is, had ik er nog een simpele salade bijgemaakt van een flinterdun gesneden venkelknol, een paar fijngehakte hazelnoten en een klein beetje dressing van half zonnebloemolie, half walnootolie en wat citroensap. 

Tortilla met knolselderij

(2 personen)
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 250 gram knolselderij
  • 300 gram aardappels
  • klontje margarine of boter
  • 3 eieren
  • 6 el melk
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
Schil de knolselderij en aardappels. Snijd ze in plakken van een 0,5 cm dik. Kook de aardappelen en knolselderij in gezouten water in ongeveer 5 minuten bijna gaar. Giet af, en laat afkoelen.
Verhit 1 el olie in een koekenpan. Fruit de uiringen. Zorg dat ze niet bruin worden. Schep ze na een paar minuten uit de pan. 
Klop de eieren los met de melk, het uitgeperste teentje knoflook, het paprikapoeder en wat peper en zout.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie met de boter/margarine. Doe een heel dun laagje ei in de pan en verdeel de ui, de knolselderij en de aardappel erover. Giet het resterende ei erbij. Laat op laag vuur (eventueel met een deksel erop) in 15-20 minuten stollen en goed heet worden.

2 opmerkingen:

  1. Oe oe, dat zusje was ik! Maar wat je gemaakt hebt dat is volgens mij een tapas in Spanje, ofniet? Soort aardappel/ei tortilla taart idee, zit je heeeul snel vol van.. Of iig het lijkt er op.. Ga je een recpet voor mij verzinnen :]? Makkelijk en op te warmen in de tron..!
    x voor ieder daar
    grtx Cathelijne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In plaats van knolselderij en aardappel gebruik je alleen aardappel (dus 550 gram in totaal) en als je het paprikapoeder niet hebt, of niet lekker vindt, dan laat je dat gewoon weg

    BeantwoordenVerwijderen