zondag 7 februari 2010

Zalm met bietjessalade

Mannetje Q heeft ontdekt dat zalm erg lekker is, en daar loopt ie nu lekker van te smullen. Ook deze combinatie viel in de smaak. En doordat ik de bietjes al eerder in de week in de oven gepoft had, ook snel klaar. Ik had een kilo bietjes gekocht, en als ik dan een taart bak, doe ik ze, gewikkeld in aluminiumfolie, erbij in de oven. Wij hadden er ook nog aardappelpureetorentjes bij.


Zalm uit de oven

(2 personen)
  • 200 gram zalmfilet
  • een scheut sinasappelsap
  • een scheut witte wijn of water
  • peper, zout
  • een klontje boter
Doe in een passend ovenschaaltje het sinasappelsap met de wijn of water. Leg hierin de zalm, waarbij je een eventuele velkant naar beneden legt. Bestrooi met peper en zout en leg er een klontje boter op. Dek af met aluminiumfolie. Laat de zalm in 15-20 minuten in een oven van 180 C gaar worden. 

Bietjessalade met sinasappel

(2 personen)
  • 300 gram gare bietjes
  • 1 sinasappel
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel fijngehakte, verse peterselie
  • peper
Snijd de bietjes in partjes. Schil de sinasappel dik zodat je het wit meeschilt. Snijd de partjes los en vang het sap op (zie ook het zalmrecept). Roer de crème fraiche los met wat peper en sinasappelsap en de peterselie. Doe de bietjes en sinasappel in een schaal en schep de dressing erdoor. Als je liever niet wilt dat alles roze kleurt, moet je de bietjes en sinasappel niet door elkaar scheppen, en de dressing er alleen maar overheen gieten.


Toen we dit een tijdje later nog een keer aten heb ik er
nog een halve venkelknol in flinterdunne plakjes door
heen gedaan. Ook erg lekker. Zie hier voor het resultaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen