dinsdag 16 maart 2010

Filodeegrolletje met geitenkaas en venkelsalade

Het eten op de verjaardag van manlief bestond natuurlijk niet alleen uit een toetje. Dat is overigens wel het favoriete onderdeel van de maaltijd. We hebben ooit als gezamenlijk cadeau voor ons afstuderen van een aantal vrienden een "toetjesmaaltijd" gekregen. Een etentje dat alleen maar uit toetjes bestond.

Maar goed, ook een voorgerecht en een hoofdgerecht.

Vandaag het recept van het voorgerecht:

Filodeegrolletje met geitenkaas en venkelsalade

(4 personen)
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 25 gram gehakte pistachenoten
  • 1 (liefst biologische) sinasappel
  • 5 velletjes filodeeg
  • 1 venkelknol
  • 1 el olijfolie
  • 1 el pompoenpitolie
  • 1/2 el citroensap
  • peper, zout
  • 2-3 el zonnebloemolie
Boen de schil van de sinasappel schoon en rasp deze. Meng de geitenkaas, pistachenoten en sinasappelrasp in een kommetje en verdeel dit in 10 porties. 
Halveer elk filodeegvelletje in de lengte. Dek de velletjes die je niet gebruikt af met een vochtige theedoek. Leg een portie geitenkaas onderaan een velletje en maak er min of meer een worstje van. Rol een slag naar boven en sla dan de zijkanten naar binnen toe. Rol verder op naar boven. Plak het rolletje dicht met een beetje water. Maak op deze manier 10 rolletjes. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast en afgedekt met een vochtige theedoek.
Halveer de venkelknol en snijd de venkelhelften in hele dunne schijfjes. Schil de sinasappel dik en vang het sap hierbij op. Snijd de partjes uit de vliesjes en knijp wat overblijft uit om al het sap op te vangen. Meng de olijf- en pompoenpitolie met het citroen- en sinasappelsap en wat peper en zout. Klop tot een dressing. Schep de venkel hiermee om. Schep de sinasappelpartjes erdoor. Verdeel de salade over 4 borden. 
Verhit de zonnebloemolie in een kleine koekenpan. Bak de rolletjes aan alle kanten goudbruin. Snijd de rolletjes doormidden. Zet tegen elk bergje salade vijf stukjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen