vrijdag 16 april 2010

Aardbeienyoghurtcrunch

Eindelijk is het lenteweer. Gisterenmiddag heerlijk in de zon op het balkon gezeten. En een groot glas aardbeienyoghurtcrunch leeggegeten. Het is nog niet het seizoen voor (nederlandse) verse aardbeien, en die ik gebruikt heb kwamen uit de vriezer. Voor dit lekkers is dat eigenlijk wel goed. Door bevroren aardbeien te pureren krijg je een soort vers, puur aardbeienijs.

De koekjes die ik gebruik zijn  almond cookies van ´s lands grootste kruidenier. Deze gebruik ik overigens ook wel eens voor de bodem van een kwarktaart.


Aardbeienyoghurtcrunch

(1 groot glas)
  • 150 gram aardbeien (eventueel bevroren voor een ijzig effect)
  • eventueel suiker
  • 150 ml yoghurt
  • 2 haver-amandelkoekjes, verkruimeld met hier en daar een groter stukje
Pureer de aardbeien. Voeg eventueel suiker toe, maar als je goede aardbeien hebt hoeft dat niet. Schep een laagje aardbeienpuree in een hoog glas. Giet hierop een laagje yoghurt. Schep hierop een laagje koekkruimels. Herhaal deze laagjes. Serveer met een lange ijslepel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen