zaterdag 24 april 2010

Beef stroganoff

Beef stroganoff is een klassieker. En toch, als je gaat googelen vind je diverse varianten. Met wodka, whiskey, cognac, geen alcoholische drank, met of zonder paprikapoeder. En dit is mijn versie.

Wij aten er rijst en de venkel van morgen bij.

beef-stroganoff-foto

Beef stroganoff

(2 personen)
  • 250 gram ossenhaas, in reepjes 
  • 1 el peperwodka
  • paar klontjes boter
  • 1/2 uit in dunne, halve ringen
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper, zout
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 el peperwodka
Doe de ossenhaas en 1 el wodka in een bakje en laat dit (in de koelkast) een middag marineren. 
Verhit in een koekenpan een klontje boter en laat hierin de ui langzaam bruin worden. Schep uit de pan. 
Smelt nog een klontje boter en bak de champignons op hoog vuur tot dat ze bruin zijn. Bestrooi ze met peper en zout en schep uit de pan. 
Verhit nog een klontje boter en bak de reepjes ossenhaas 2 minuten. Voeg de ui en champignons weer toe. Bestrooi met paprikapoeder en wat nootmuskaat. Voeg de crème fraîche en de peterselie toe en nog een lepel wodka. Roer door elkaar tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen