dinsdag 27 april 2010

Bitterkoekjesijs

Met de zon van het afgelopen weekend wordt het weer tijd voor ijs. En dan het liefst zelfgemaakt. Ik heb een ijsmachine zodat ik lekkere smaakjes kan maken. Bitterkoekjes deze keer.


afbeelding-homemade-ijs-bitterkoekjes

Bitterkoekjesijs

  • 10 bitterkoekjes
  • 1 eidooier
  • 60 gram suiker
  • 250 ml volle melk
  • 2 dl slagroom
Verkruimel de bitterkoekjes boven een klein kommetje. Voeg een klein beetje van de melk toe, warm even op in de magnetron en roer dan tot een pasta.
Klop de eidooier met de suiker 5 minuten totdat het luchtig is. Roer de bitterkoekjespasta erdoor. Klop dan de melk erdoor. (pas op voor spetters) Klop de slagroom in een andere kom stijf. Schep de geslagen room luchtig door het eimelkmengsel. Draai het mengsel in ongeveer 45 minuten tot ijs in de ijsmachine. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen