maandag 19 april 2010

Chocoladesinasappelcakejes

Nu moet ik elke keer nieuwe cakejes verzinnen als ik cakejes maak. Mijn blog moet immers gevuld worden.


foto-callebaut-chocolade-druppels
In deze cakejes heb ik een paar chocolade"pearls" gestopt. Het is meer een soort smartievorm. Ik heb ze bij de groothandel gekocht, in een 2,5 kg-zak en ze zijn héél erg lekker. En ze smelten ook mooi, dus dat is fijn bij het bakken.







Chocoladesinaasappelcakejes

(12 cakejes)
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacao
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 el sinasappellikeur
  • 25 gram gekonfijte sinaasappelschil
  • 36 chocolade"pearls"
Doe de boter, suiker, zelfrijzend bakmeel, cacao, bakpoeder en eieren in de mengkom van de keukenmachine. Mix tot een glad beslag. Voeg dan de likeur toe en meng nog even. Schep de sinasappelschil erdoor. 
Verwarm de oven voor op 200 C.
Vul de cakevormpjes met het beslag. Verstop in elk cakeje 3 chocolade"pearls". Duw ze een beetje onder met een cocktailprikker.
Bak de cakejes in 15-20 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen