donderdag 15 april 2010

Pasta met tonijn en citroen

Vandaag had ik echt geen idee wat ik ging koken. Ik zit te wachten totdat mijn avocado rijp is, maar dat schiet nog niet echt op. Dus de tortilla´s mogen nog een paar daagjes wachten. En misschien verzin ik dan wel weer wat anders met de avocado. Ik had ook geen zin om boodschappen te doen, dus is het wat geworden met wat ik nog in huis had. En het was lekker. Mannetje Q heeft zitten smullen. Ik at er nog komkommerblokjes bij.


Pasta met tonijn en citroen

(3 personen)
  • 250- 300 gram fusili
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 wortel (± 150 gram) in miniblokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in miniblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • sap een halve citroen
  • 5 gedroogde tomaatjes
  • 1 el kappertjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 el verse kruiden - ik gebruikte marjoraan en tijm
  • peper, zout
  • klein blikje tonijn op water, afgegoten
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zorg ervoor dat de pasta net iets later klaar is dan de saus. 
Knip de tomaatjes in kleine stukjes en doe met een scheutje water in een bakje. Verhit dit even in de magnetron en laat weken totdat je ze nodig hebt. 
Verhit in een kleine braadpan de olijfolie. Fruit hierin ui, wortel en bleekselderij even aan. Voeg 1 el water toe en laat met de deksel op de pan 5 minuten smoren. Voeg dan het uitgeperste teentje knoflook toe. Voeg dan het citroensap, tomaat met weekvocht, de kappertjes en de crème fraîche toe. Roer en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Voeg de verse kruiden toe. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg dan de tonijn toe en laat even meewarmen. 
Giet de pasta af. Bewaar wat van het kookwater. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel nog een klein beetje van het kookwater toe als het te droog is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen