woensdag 28 april 2010

Witlof met salie

Laatst had ik witlof eens iets anders klaargemaakt dan witlof met ham en kaas - wat ik heel erg lekker vind, mannetje Q echt niet en manlief vindt het gewoon lekker maar niet bijzonder. Deze variant viel erg in de smaak bij manlief. Hij was zelfs op voordat er een foto van was genomen. Misschien lag het ook wel aan de witlof dat het erg lekker was; die was ouderwets bitter.


Witlof met salie

(2 personen)
  • 600 gram witlof
  • peper
  • 6 blaadjes salie
  • 25 gram geraspte kaas
  • 2 el paneermeel
Maak de witlof schoon en kook de stronkjes in gezouten water - afhankelijk van het formaat - zo´15 - 25 minuten. Knip boven een kommetje ragfijne reepjes van de blaadjes salie. Meng hierdoor de kaas en het paneermeel. 
Verwarm de gril voor. 
Laat de gare witlof uitlekken en snijd de stronken in de lengte doormidden. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met versgemalen peper en vervolgens met het saliemengsel. Laat de witlof onder de gril een korstje krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen