zaterdag 8 mei 2010

Aspergesoep

Joepie, het is weer aspergetijd. Ook al zijn er een heleboel recepten mee te vinden, toch eten wij ze hier thuis eigenlijk altijd klassiek: met ham, gekookt ei, gesmolten boter en gekookte aardappels. Van het kooknat van de asperges maak ik vaak soep. Er zit veel smaak aan en het is jammer om dat zomaar weg te gooien. Met wat boter en bloem heb je de volgende dag bij de lunch een lekker kopje soep. Eigenlijk is dit te simpel voor een recept.


Aspergesoep

(1 liter)
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 liter aspergekooknat
  • nootmuskaat, peper en zout 
Smelt de boter in een pan met dikke bodem maar laat de boter niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer  totdat het één geheel is. Laat op heel laag vuur even garen. Voeg dan scheut voor scheut het aspergekookvocht toe. Blijf goed roeren om alle klontjes kwijt te raken. Laat, als alle aspergekooknat is toegevoegd, nog 1-2 minuten doorkoken. Proef naar smaak wat versgeraspte nootmuskaat, peper en zout toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten