woensdag 5 mei 2010

Pasta met paddenstoelensaus

Mannetje Q houdt niet van champignons en andere paddenstoelen. Maar mannetje Q was er vandaag niet. Dus maakte ik deze lekkere saus voor bij de versgedraaide pasta.


Paddenstoelensaus

(2 personen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 dunne prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 125 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • klontje boter
  • peper, zout, drupje citroensap
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 3 eetlepels verse kruiden, fijngehakt (bijv. peterselie, tijm, oregano, salie)
Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak hierin de spekreepjes zo´n 5 minuten. Fruit vervolgens de preiringetjes met het teentje knoflook. Voeg een klein scheutje water toe en laat zo´n 5 minuten smoren. 
Verhit ondertussen de koekenpan en laat als deze heet is hierin een klontje boter smelten. Bak op hoog vuur de paddenstoelen (in gedeelten) bruin. Bestrooi ze tijdens het bakken met wat peper en zout en druppel er wat citroensap over. De oesterzwammen (± 2 minuten) zijn sneller gaar dan de champignons (± 4 minuten). Bewaar de paddenstoelen even op een bord. 
Voeg de crème fraîche toe aan de prei en verdun eventueel met wat kookwater van de pasta. Voeg de verse kruiden en de paddenstoelen toe. Proef of er nog zout of peper bij moet.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten