woensdag 30 juni 2010

Risotto met spinazie

Gisteren spinazie geoogst. Het was maar 250 gram, dus gekookte spinazie met een ei en draadjesvlees en gekookte aardappelen was niet echt een optie.  Maar in een risotto is spinazie ook erg lekker. 

Ik had de spinazie heel netjes geoogst en het was ook geen regenachtig (lees:modderig) weer, dus 1 keer wassen was genoeg.


Risotto met spinazie

(2 personen)
  • 3-4 el olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl witte wijn of vermouth
  • 150 gram risottorijst
  • ong 8 dl lichte groentebouillon
  • 250 gram (verse) spinazie
  • 50 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • versgemalen zwarte peper
Breng de bouillon in een kleine pan aan de kook, en houdt deze op een klein pitje goed heet.
Verhit in een kleine braadpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit ui en knoflook hierin een paar minuten. Voeg nog een eetlepel olie en toe en de rijst en schep deze om totdat alle korrels met een filmpje olie bedekt zijn. Blus af met de wijn of vermouth. Als deze verdampt is, voeg je een lepel (gebruik een juslepel of een kleine soeplepel) bouillon toe. Roer voortdurend. Schep de volgende lepel bouillon erbij, als de voorgaande bijna is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is en de bouillon (bijna) allemaal gebruikt is. Dit duurt - afhankelijk van de gebruikte rijst - 15 tot 20 minuten.  
Verhit terwijl je de risotto maakt in een kleine wok een klein beetje olie. Laat hierin de spinazie - in gedeelten - net slinken en houd deze even apart. 
Schep de roergebakken spinazie en de geraspte kaas erdoor.  Geef nog een flinke draai met de pepermolen erboven. Serveer in diepe borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen