zondag 27 juni 2010

Venkelpreisoep

Het is weer tijd voor een soepje. De smaak van venkel is anijsachtig. Dat past goed bij het warme weer van het moment. Maar ook een prima soep voor in het najaar, als er volop venkel is.


Venkelpreisoep

(± 1,5 liter)
  • 20 gram boter
  • 1 kleine aardappel, in blokjes
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • peper, zout
  • 1 venkelknol (± 350 gram), in stukjes
  • 1 prei (± 200 gram), in ringen
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1,25 liter kokend water
  • eventueel 1 eetlepel dragon, fijngehakt
Laat in een pan met dikke bodem de boter zachtjes smelten. Roer de ui en aardappel erdoor. Bestrooi met een beetje zout en flink wat peper. Roer even om. Doe een deksel op de pan en laat de ui en aardappel op het allerlaagste vuur heel zachtjes zo´n 10 minuten smoren. Voeg dan de venkel en prei toe en schep even om. Voeg de 1,25 liter kokend water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de venkel en prei zacht zijn. Pureer de soep - in gedeelten - in de blender. Breng op smaak met peper en zout en eventueel de fijngehakte dragon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen