zaterdag 10 juli 2010

Brownies met kokos

Weer tijd voor iets lekkers. Tweehonderd gram suiker is niet echt weinig, maar het resultaat is niet te zoet. En wel echt chocoladechocolade.

ps het bloemetje op de foto is wel eetbaar maar niet echt een zoet bloemetje, maar het stond mooi.


Brownies met kokos

(vorm van 30 bij 20 cm)
  • 90 gram boter
  • 120 gram extra pure chocolade
  • 2 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 50 gram geraspte kokos
Bekleed de vorm met bakpapier.
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom. Verhit een laagje water in een pan waar de kom op past en zet de kom erop. Laat de boter en chocolade smelten en daarna iets afkoelen.
Klop de eieren erdoor. Klop daarna de suiker, bloem, cacaopoeder en kokos erdoor. 
Schep het deeg in de vorm en strijk glad. Bak 25-30 minuten in een oven van 200C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen