maandag 19 juli 2010

Courgette met champignonkruidenkaasvulling

Geen komkommertijd, maar courgettetijd. In mijn tuin staan 4 courgetteplanten en dat is best veel. Dit is een recept van een paar dagen geleden. Inmiddels heb ik ook al een lading courgettemuntsoep gemaakt, aten we gegrilde courgette bij zalm uit de rookpan en liggen er nog 2 courgettes in de groentemand. En als ik vanmiddag naar de tuin ga, kan ik er denk ik nog wel 1 oogsten.

Ik gebruikte een groene rechte courgette en een bolcourgette voor dit recept.






Courgette met champignonkruidenkaasvulling

(3 personen)
  • 2-3 courgettes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram champignons, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • blaadjes van een paar takjes marjoraan
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 1 groentebouillonblokje
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit. Een bolcourgette kun je in 2 of 3 horizontale plakken snijden. Het uithollen gaat goed met een meloenbolletjeslepel. Zorg ervoor dat er ongeveer een halve centimeter vruchtvlees aan de zij- en onderkant overblijft. Snijd het eruitgehaalde vruchtvlees in kleine stukjes.
Verhit in een hapjespan de olie. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten op hoog vuur. Doe dan het courgettevruchtvlees erbij en een klein scheutje water. Laat 2 minuten sudderen. Roer dan de roomkaas en kruiden erdoor. Proef of er nog peper of zout bij moet. 
Leg de courgettes in een ovenschaal. Vul de courgettes met de vulling. Los het bouillonblokje op in een halve liter kokend water en giet dit voorzichtig bij de courgettes.  Zet de schaal 30 minuten in een oven van 180C. 

Wij aten er notenrijst bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen