dinsdag 20 juli 2010

Forel uit de rookpan met tomatensaus

De reactie van mannetje Q toen ik de vis op tafel zette: "Mmmmm, dat wil ik allemaal wel". Dat was natuurlijk wat veel en wij wouden ook wat, maar toch fijn om te horen dat iemand je eten lekker vindt. Zelfs het gefrunnik met de graatjes zorgde er niet voor dat hij afhaakte. En aangezien zijn vingers toch al vies waren gingen de aardappels en peentjes ook maar met de handen naar binnen.

Forel uit de rookpan met tomatensaus

(3 personen)
  • 2 forellen, schoongemaakt
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • paar takjes tijm, alleen de blaadjes
  • peper, zout
  • 1 dl crème fraîche
Doe een theelepel houtmot (ik gebruikte maple - esdoorn) in de rookpan. Bekleed de uitlekplaat met een stuk  aluminiumfolie. Leg de 2 forellen op het rooster en sluit de rookpan op een heel klein kiertje na. Zet de pan op halfhoog vuur en wacht tot je de rook ruikt en ziet. Sluit de pan dan helemaal en zet de kookwekker op 20 minuten. 
Maak ondertussen de saus: Snijd hiervoor de tomaten in kleine blokjes. Meng met de bieslook, tijm, wat peper en zout en crème fraîche. Verwarm vlak voordat de forel klaar de saus 1-2 minuten in de magnetron en roer even door. 
Als de forel gaar is, verwijder je vel en graten en leg je de filets op een warm bord. Schenk de helft van de saus erover en geef de rest van de saus er apart bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen