donderdag 22 juli 2010

Gazpacho

Een koude tomatensoep. Erg lekker met dit weer. Wij aten dit als eerste van vier gangen. En het restje lekker de volgende dag bij de lunch.




Gazpacho

  • 2 rode paprika´s
  • 4 sneden oud wit stevig brood, bijvoorbeeld zelfgebakken, focaccia of iets dergelijks
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • peper, zout
  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels lekkere olijfolie
  • ± 400 gram komkommer, geschild
  • 4 stengels bleekselderij, in miniblokjes
Wrijf de paprika´s in met olie en leg ze onder de hete gril totdat ze geblakerd zijn. Keer ze en blaker de andere kant. Doe ze dan in een plastic zak, knoop deze dicht en laat zo 10 minuten liggen. Trek dan de velletjes eraf. Zorg dat je het vocht niet weggooit. 
Doe het brood in een kom en besprenkel met azijn, olijfolie en peper en zout. Laat even intrekken.
Doe de paprika, het brood, de tomaten, de uitgeperste teentjes knoflook en de komkommer in een blender en mix alles fijn. Verdun eventueel met wat water. 
Zet minstens 4 uur in de koelkast om ijskoud te laten worden en de smaken in te laten trekken. Proef vlak voor het serveren of er nog peper of zout bij moet. Schep de gazpacho in een kom en bestrooi met de bleekselderijblokjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen