vrijdag 30 juli 2010

Gegrilde courgette en paprika met geitenkaas

Van de week kwam er een vriendin eten. Terwijl het water voor de pasta pesto op stond, aten we wat brood met dipsaus en dit lekkere hapje. Ik had voor elk een courgetterolletje en een paprikarolletje gemaakt, maar het recept is natuurlijk erg makkelijk te vermenigvuldigen.




Gegrilde courgette en paprika met geitenkaas

(4 hapjes)
  • 2 dunne plakken courgette, in de lengte van de courgette gesneden
  • 2 kwarten rode paprika
  • klein beetje olijfolie
  • paar blaadjes munt
  • paar blaadjes oregano
  • peper
  • + 30 gram zachte geitenkaas, in 4 blokjes
Laat een grilpan goed heet worden en bestrijk dan dun met olijfolie. Gril de courgette en de paprika. De courgette neemt ongeveer 2 minuten per kant. De paprika kan wat langer duren, en doe je alleen op de velkant. Trek het geblakerde vel van de paprika af.
Bestrooi de groente met wat peper. Leg aan de onderkant van de plak courgette een paar blaadjes munt en een blokje geitenkaas. Rol de courgette om de kaas heen en zet vast met een prikker. Doe hetzelfde met de andere plak courgette. Met de paprika doe je hetzelfde, maar gebruik je wat blaadjes oregano.
Doe de groentehapjes in een ovenbestendig schaaltje en zet ze 15 minuten in een oven van 180C.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen