zaterdag 3 juli 2010

Pastasalade met zalm en avocado

Ik wilde met onderstaande ingrediënten wat maken en heb de hele ochtend lopen nadenken of het warme pasta met een saus van crème fraîche, tomaat, knoflook, ui en zalm zou worden, en dan op het laatste moment de rucola en avocado erdoor, of toch een pastasalade. Hoe warmer het werd, hoe meer de voorkeur uitging naar de pastasalade. Dus die is het geworden.

Alleen, in de door mij gemaakte salade zat helaas geen avocado. Beide avocado´s die ik had liggen, bleken na het verwijderen van de schil van binnenuit beschimmeld te zijn. Grrr....


Pastasalade met zalm en avocado

(3 personen)
  • 250 gram penne
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • peper
  • 2 eetlepels fijngehakte dille of bieslook
  • 2 tomaten, in blokjes
  • flinke handvol rucola
  • 150 gram gerookte zalmblokjes
  • 1 avocado
  • wat citroensap
Kook de penne gaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water zodat ze snel afkoelt. Klop de crème fraîche los met een klein beetje water en peper en roer de dille of bieslook erdoor. Schep door de pasta. 
Schep de tomatenblokjes, de rucola en de zalm door de pasta. 
Verwijder de schil van de avocado en snijd/breek in stukjes en besprenkel deze met wat citroensap. Zo voorkom je dat de avocade bruin wordt. Meng de avocado door de pastasalade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen