vrijdag 16 juli 2010

Salade met watermeloen en blauwe kaas

Vorig weekend kregen we mensen te eten. Tijd voor een vier-gangen-etentje. Uit mijn "wie-heeft-wat-wanneer-bij-ons-gegetenschrift" bleek dat het al bijna een half jaar geleden is dat we een dergelijk etentje hadden.

De eerste gang was een salade met watermeloen en een milde blauwschimmelkaas. De combinatie watermeloen en feta (zoet en zout) zie je wel vaker in een saladerecept voorbij komen. Ik deed mijn inspiratie deze keer op in  Jamie´s Amerika. Hij deed er ook nog zonnebloempitten in, wat ik wel een goed idee vond.

Salade met watermeloen en blauwschimmelkaas

(4 personen)
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • ± 1/5 watermeloen
  • 100 gram milde blauwschimmelkaas (bv Rochebaron)
Meng de olijfolie en het citroensap met peper en zout tot een dressing. 
Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan en laat ze op een bord afkoelen.
Snijd de watermeloen en kaas in mooie stukjes. 
Meng de rucola met de dressing en verdeel over vier borden. Verdeel de watermeloen en kaas erover en bestrooi met de zonnebloempitten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen