maandag 26 juli 2010

Snijbietcourgettetaart

Deze taart heb ik als traktatie voor de meesters en juffen op school gemaakt in verband met de verjaardag van mannetje Q. Zo tegen de zomervakantie aan zijn er veel traktaties dus denk ik dat zij al behoorlijk vol worden gegooid met koek en chocola en zoete dingen. Hopelijk was dit een lekker hartig hapje bij de lunch. Ik ben alleen vergeten een foto te maken.

Hartige taart met snijbiet en courgette

(vorm met doorsnee van 24 cm)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram snijbiet
  • 450 gram courgette
  • 2 eetlepels verse tijm en marjoraan
  • 3 eieren
  • 100 gram feta, in kleine blokjes
  • peper zout
Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed hiermee de vorm.
Rasp de courgette grof en doe over in een zeef. Bestrooi met een klein beetje zout en laat een half uurtje uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten. Was ondertussen de snijbiet en snijd de stengels in stukjes. Voeg de stengelstukjes toe aan het uiknoflookmengsel en roer even om. Voeg dan een eetlepel water toe en laat een paar minuten smoren. Snijd het blad in reepjes.
Schep de courgetterasp en het snijbietblad door het mengsel in de pan, samen met de kruiden en peper en zout naar smaak. Zet het vuur uit.
Verdeel de fetablokjes over de deegbodem. Schep dan het groentemengsel erop. Klop de eieren los en schenk ze over de groente. Bak de taart in een oven van 200 C in zo'n 40 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen