woensdag 7 juli 2010

Tomatensaus

Voor zelfgemaakte pizza´s kun je natuurlijk prima tomatensaus uit een pot gebruiken, maar ik maak ´m toch meestal zelf. En wat erover is, vries ik in. Handig voor een volgende keer pizza, of voor een kleine portie macaroni.

Tomatensaus

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • cayennepeper, zout
  • 2 eetlepels verse kruiden zoals oregano, basilicum, tijm, salie 
  • eventueel snufje suiker en/of scheutje balsamicoazijn 
Verhit in een klein pannetje de olie. Fruit hierin de ui een paar minuten. Pers het teentje knoflook er boven uit en fruit even aan. Doe de tomatenpuree erbij en schep even om. Doe dan de gepelde tomaten met vocht erbij en de kruiden en het paprikapoeder. Laat 15 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Soms is het nodig om nog wat diepte in de smaak aan te brengen door wat suiker en/of balsamicoazijn toe te voegen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen