Tomatensaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 theelepel paprikapoeder
- cayennepeper, zout
- 2 eetlepels verse kruiden zoals oregano, basilicum, tijm, salie
- eventueel snufje suiker en/of scheutje balsamicoazijn
Verhit in een klein pannetje de olie. Fruit hierin de ui een paar minuten. Pers het teentje knoflook er boven uit en fruit even aan. Doe de tomatenpuree erbij en schep even om. Doe dan de gepelde tomaten met vocht erbij en de kruiden en het paprikapoeder. Laat 15 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Soms is het nodig om nog wat diepte in de smaak aan te brengen door wat suiker en/of balsamicoazijn toe te voegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten