donderdag 19 augustus 2010

Courgettepaprikasoep

Ook deze soep is tijdens de familieweek gemaakt. Het was een beetje behelpen, want ik had geen bouillonblokjes. Maar in de kast van de groepsaccommodatie stonden nog kruiden die anderen hadden achtergelaten. En met chilipeper uit een molentje, zout, italiaanse kruiden en mijn eigen ui en knoflook ben ik een heel eind gekomen. In het recept gebruik ik wel bouillonblokjes. 


Courgettepaprikasoep

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • (chili)peper, zout
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 3 paprika's, in blokjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
Verhit de olie in een grote pan. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten. Bestrooi flink met (chili)peper en wat zout. Voeg de courgette- en paprikablokjes toe. Bestrooi met de italiaanse kruiden. Voeg 1,25 liter kokend water en de bouillonblokjes toe. Breng weer aan de kook. Laat 10-15 minuten koken totdat de groente zacht is. Pureer het geheel met de staafmixer of in de blender. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Garneer met wat stukjes tomaat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen