donderdag 5 augustus 2010

Pasta met snijbiet

Ik had snijbiet geoogst en toen was ik een beetje inspiratieloos met betrekking tot wat ik ermee ging maken. Uiteindelijk hebben we het eigenlijk heel puur gegeten. Verse pasta met alleen snijbiet en wat geraspte parmezaanse kaas.

Verse pasta met snijbiet

(2 personen)

  • 250 gram verse pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram snijbiet
  • 75 gram parmezaanse kaas, versgeraspt
  • peper, zout
Was de snijbiet en snijd de stengels in stukjes. Snijd het blad in reepjes en houd dit apart van de stengelstukje. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de stengelstukjes een paar minuten en doe dan het uitgeperste teentje knoflook erbij. Doe een klein scheutje water erbij en laat een paar minuten smoren. Schep dan de reepjes blad erbij en bak op hoog vuur een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
Kook ondertussen de pasta gaar. Giet af en bewaar een klein beetje van het kookwater.
Schep de pasta en de snijbiet door elkaar. Roer de helft van de kaas erdoor. Gebruik de rest van de kaas om  de pasta op het bord mee te bestrooien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen