vrijdag 17 september 2010

Bananentoetje

Dit toetje heb ik in elkaar gezet toen manlief mannetje Q alvast bedklaar maakte. In mijn toetje zat clotted cream (nog van de 2-poundbak), maar je kunt ook heel goed mascarpone gebruiken.

Dulce de leche is een soort karamelcrème. Het bestaat uit melk en suiker die heel langzaam wordt ingekookt zodat een zoete karamelpasta ontstaat. Naar thuis meegebracht uit Argentinië, maar (dankzij Maxima?) ook verkrijgbaar in Nederland bij grote supermarkten, delicatessenzaken en internetwinkels. Of je gebruikt de Nederlandse variant: bebogeen. Volgens wikipedia is dat in Nederland vlak na de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld omdat er geen boter beschikbaar was en je met een dergelijk smeerbaar beleg geen boter nodig had.

Bananentoetje

(1 persoon)
  • 2 lange vingers
  • klein beetje pisang ambon
  • klein beetje tropische vruchtenlimonadesiroop
  • 2 eetlepels mascarpone (of clotted cream)
  • 1 theelepel witte basterdsuiker
  • ± 6 plakjes banaan
  • optioneel: 2 theelepels dulce de leche
Doe de pisang ambon en vruchtenlimonadesiroop met een lepel water in een diep bord. Roer door elkaar. Leg de lange vingers met de onbesuikerde kant hierin en laat ze het vocht opzuigen. 
Roer de mascarpone los met de basterdsuiker. 
Leg de 2 lange vingers naast elkaar op een bordje. Bedek met de mascarpone. Beleg met de plakjes banaan en bedruppel met de dulce de leche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten