woensdag 1 september 2010

Curry van snijbiet en kikkererwten

In deze curry heb ik de kokosmelk gebruikt van het avontuur met de kokosnoot.


indiase curry kikkererwten snijbiet kokosmelk

Snijbietkikkererwtencurry

(4 personen)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 rode peper
  • 2 centimeter verse gemberwortel
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder 
  • 1 eetlepel olie
  • 2 deciliter kokosmelk
  • 350 gram snijbiet
  • 350 gram gare kikkererwten
  • 50 gram cashewnoten
Snijd de ui in grove stukken. Pureer de ui, knoflook, rode peper, gemberwortel tot een gladde massa. Meng dit met de komijn, koriander en kerrie.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de specerijenpasta een paar minuten. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt en verbrandt.
Was ondertussen de snijbiet en snijd de stengel in stukjes en het blad in reepjes. Houd gescheiden.
Roer de kokosmelk door de specerijenpasta. Voeg de stengelstukjes snijbiet toe. Voeg een klein beetje water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en sudder ongeveer 5 minuten. Voeg dan de kikkerwten en het snijbietblad toe. Laat alles goed heet worden. Voeg naar smaak zout toe. Bestrooi op het laatste moment met de cashewnoten.
Serveer met rijst.

2 opmerkingen: