zondag 12 september 2010

Groene bonensalade met munt en feta

Ik vind dit een erg lekkere salade. Lekker citroenig, een tikje zout van de feta, en frisheid van de munt. Ideaal voor een zomeravond. Helaas moeten we daar weer lang op wachten. Maar toen ik deze salade maakte was het wel nog lekker zomers weer.



Groene bonensalade met munt en feta

(buffetgerecht)
  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram diepvriestuinbonen 
  • 1 citroen
  • half bosje munt (± 10 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram feta
Haal de puntjes en eventuele draden van de sperziebonen af. Breng in een pan een liter water aan de kook met een theelepel  zout. Kook hierin de sperziebonen ongeveer 5 minuten tot ze net gaar zijn. Doe geen deksel op de pan, dan blijven de bonen mooi groen. Schep de bonen met een schuimspaan uit het water en spoel ze af onder de koude kraan. Laat ze op een groot oppervlak afkoelen. 
Kook in hetzelfde water de tuinbonen 3-5 minuten. Spoel ook deze met koud water af en laat afkoelen.
Boen de citroen goed af en rasp de schil eraf. Pers de citroen uit. Meng citroensap, rasp en olie met peper en zout tot een dressing. Meng deze door de koude bonen. 
Hak de munt fijn en schep door de bonen. 
Verbrokkel de feta in kleine stukjes en meng een deel voorzichtig door de salade. Bewaar een klein beetje om de bovenkant mee te bestrooien. 

Als je dit gerecht met verse tuinbonen maakt, dan heb je ongeveer een kilo ongedopte bonen nodig. 
Verder kun je een deel van de sperziebonen vervangen door snijbonen, die je in in ongeveer 2 cm lange schuine stukjes snijdt, en ook net gaar kookt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen