vrijdag 10 september 2010

Kipananasspiesjes

Door gebruik te maken van cocktailprikkers kun je heeeeeel veeeeeel spiesjes maken. Ik heb de kipblokjes gaargebakken voordat ik ze aan de spiesjes heb geregen. Wel zo makkelijk. Tijdens het feestje hoefde ik ze alleen maar even op te warmen en niet tig spiesjes in een grillpan of op een bbq om te draaien en hopen dat het kippenvlees echt goed gaar was.

Kipananasspiesjes

(buffetgerecht)
  • 1 kilo kipfilet, in kleine (± 1cm3) blokjes
  • 3 theelepels sambal oelek
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad (djintan)
  • 4 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie om te bakken
  • 1 ananas, in blokjes
Meng de sambal, ketjap, koriander, komijn en geperste teentjes knoflook door elkaar. Schep de kipfiletblokjes hiermee om en laat een paar uur marineren. 
Verhit wat olie in een wok of braadpan en bak hierin de kip - in gedeelten - bruin en gaar. Laat de gare kip snel afkoelen. 
Steek de gare kip, afgewisseld met blokjes ananas, op cocktailprikkers. Bewaar tot gebruik in de koelkast. 
Verwarm voor het serveren de kipspiesjes in de magnetron of oven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen