zaterdag 25 september 2010

Venkelzalmtaart

Nog net het laatste stukje kunnen redden voor het maken van een foto. Dat zegt genoeg denk ik.
 

Venkelzalmtaart 

(vorm met doorsnee van 22 cm)
  • 200 - 225 gram korstdeeg (gemaakt van 100 gram tarwebloem, 50 gram volkorenmeel, 75 gram boter, 1-2 eetlepels ijskoud water)
  • 350 gram venkel, in kleine blokjes
  • 100 gram blokjes gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • peper, zout
  • beetje boter en paneermeel voor invetten
Vet de vorm in met wat gesmolten boter en bestrooi met paneermeel.
Rol het deeg dun uit en bekleed hiermee de vorm. 
Warm de oven voor op 180 C. 
Kook de venkelblokjes 4 minuten in een bodempje gezouten water. Giet af.
Roer de eieren los met de melk en breng op smaak met flink wat peper en wat zout.  
Schep de venkelblokjes op de bodem van de taart. Verdeel hierover de zalm. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in 30-40 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen