donderdag 23 september 2010

Wortelgembercake

De wortels in mijn tuin zijn ook klaar om te oogsten. Ze zijn wel een beetje dikkig geworden, soms zijn het net balletjes, maar voor de smaak maakt dat natuurlijk niet uit. Omdat ik genoeg groente heb, heb ik er maar een cake mee gebakken. De wortel proef je niet echt, maar het voegt natuurlijk wel iets gezonds toe. Maar eigenlijk maakt dat ook niet zoveel uit, het gaat erom dat het lekker is.

Wortelgembercake

(rechthoekige cakevorm)
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 225 gram bloem
  • 3/4 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 200 gram geraspte wortel
  • 4 fijngesneden gemberbolletjes
Vet de cakevorm in of bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200C.
Mix de basterdsuiker met de olie. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg dan de bloem, baking soda, kaneel en zout toe. Roer als laatste de wortel en gember erdoor. Doe het beslag over in de vorm.
Bak de cake in ± 45 minuten gaar en bruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen