vrijdag 22 oktober 2010

Peergemberijs

Om limonade te maken had ik een tijd terug gember(suiker)siroop gemaakt. Dat stond nog in de koelkast, en eigenlijk een beetje in de weg daar. Dus heb ik er het volgende ijs mee bedacht.

Peergemberijs

(± 8 dl)
  • 2 dl water
  • 200 gram suiker
  • schil en sap van 1/2 citroen
  • 40 gram verse gemberwortel, fijngeraspt
  • 500 gram peren
Breng voor de siroop het water met de suiker een de kook. Laat eerst op lager vuur de suiker oplossen en voeg de geraspte gember en de citroenschil en -sap toe en breng dan op hoog vuur aan de kook. Kook 2 minuten door. Laat afkoelen. Zeef de siroop.
Schil de peren en snijd deze in blokjes. Als de peren nog heel hard zijn, breng ze dan in (een gedeelte van) de gembersiroop aan de kook en laat ± 10 minuten zachtjes pruttelen. Laat dit afkoelen voordat je er ijs van draait. Als de peren heel rijp en zacht zijn, hoef je dit niet te doen.
Pureer de peren met de gembersiroop. Draai van deze puree ijs in de ijsmachine. Mijn ijsmachine maakt het niet zo stevig (meer) dat het direct goed schepbaar is. Ik moet het altijd nog even navriezen in de de diepvries.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen