donderdag 7 oktober 2010

Pizza met pompoen en venkel

Je moet toch wat verzinnen als je 3 pompoenen moet verwerken en de venkel uit de tuin er echt uit moet. Dus werd het een pizza met venkel en pompoen. En na het bakken nog bestrooid met de laatste restjes rucola uit eigen tuin. Heel erg lekker.

Hoe ik de pizzabodems heb gemaakt staat hier beschreven.

Pizza met pompoen en venkel

(4 pizza´s)
  • 300 gram pompoen
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, grof (zee)zout
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 venkelknol, flinterdun gesneden
  • 4 pizzabodems
  • eventueel een hand rucola
Verwarm de oven voor op 250C. Zet de schaal pompoen (zie hierna) tijdens het voorverwarmen al in de oven. 
Snijd de pompoen in ± 3 mm dikke plakken en doen deze in een ovenschaal met de tijm, de olie, 2 lepels water en bestrooi met wat (zee)zout en peper. Zet de ovenschaal tijdens het voorverwarmen van de oven alvast erin, zodat de pompoen al een beetje voorgaart.
Roer de crème fraîche en geitenkaas door elkaar. Besmeer een pizza met 1/4 deel van dit mengsel. Verdeel 1/4 deel van de (bijna gare) pompoen en 1/4 deel van de (rauwe) venkel hierover. Bak in 7-8 minuten gaar en krokant. Beleg eventueel nog met een pluk rucola nadat de pizza uit de oven komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen