zondag 24 oktober 2010

Zuurkoolrijstschotel

Een variant op deze.  We hadden eters die het ook erg lekker vonden. Maar omdat het dan voor 4 personen aan de krappe kant is, hadden we een lekker vullend toetje: kokosrijst met tutti frutti. Een beetje in onbalans, rijst in zowel het hoofd- als nagerecht, maar soms is het niet anders. 
De paprika die ik gebruikt heb is er een uit mijn tuin. Het zouden rode, hele zoete puntpaprika´s moeten worden. Maar dat rood worden zie ik niet meer gebeuren. Gelukkig zijn ze groen ook lekker. 

Zuurkoolschotel met rijst

(3-4 personen)
  • 500 gram zuurkool
  • 1 appel, in stukjes
  • 1 tl karwijzaad
  • 100 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 1 teentje knoflook (heel)
  • 1 groene puntpaprika, in halve ringen
  • gare zilvervliesrijst (300 gram ongekookt gewicht)
  • 6 el kwark/creme fraiche/yoghurt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 100 gram geraspte oude kaas
Doe de zuurkool in een ovenschaal. Snijd eventueel iets fijner. Verwarm 3 minuten op vol vermogen in de magnetron. Schep de appel en het karwijzaad erdoor.
Bak de chorizoblokjes uit in eigen vet. Bak de uien en het teentje knoflook een paar minuten mee. Zorg dat je het teentje knoflook een beetje apart houdt. Vis dat eruit. Verdeel het chorizo-uimengsel over de zuurkool. Verdeel ook de paprika hierover. Bestrooi met peper.
Roer het paprikapoeder door de kwark en pers het halfgare teentje knoflook erboven uit.  Roer de helft hiervan door de rijst. Schep de rijst over de zuurkool met ui.
Meng de rest van het kwarkmengsel met de kaas. Verdeel dit over de bovenkant van de rijst. Laat in de oven op 180 C in 30-35 minuten heet worden en een korstje krijgen.
(ik gebruik de combimagnetron: 20 minuten op 90 Watt en 180 C hetelucht-bovengril)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen