woensdag 10 november 2010

Citroenbavarois

Ik zag de citroenen op de fruitschaal liggen en kreeg zin in iets met citroen. Een romig toetje. En dit is het geworden. De bavarois was erg goed gelukt. En hij is zelfs helemaal mooi uit de vorm gekomen, want dat is altijd een beetje spannend.

Citroenbavarois

(vorm met inhoud van ± 5 dl)
  • 60 ml citroensap (1-2 citroenen)
  • 40 gram suiker
  • 40 ml limoncello
  • 2,5 blaadjes witte gelatine
  • 100 ml yoghurt
  • 2 dl slagroom
  • 2 eiwitten
  • 20 gram witte basterdsuiker
Week de gelatine een paar minuten in koud water. 
Boen de citroenen schoon en rasp de schil eraf. Pers de vruchten uit en meet 60 ml sap af. Verwarm het sap met rasp en suiker tot net onder het kookpunt. Roer zodat de suiker oplost. Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en los dit op in het het citroensap. Roer dan de limoncello erdoor. Laat afkoelen tot handwarm. Roer dan de yoghurt erdoor. 
Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door het yoghurtcitroenmengsel. Klop de eiwitten bijna stijf en klop dan de basterdsuiker erdoor. Spatel het eiwit voorzichtig door het andere mengsel. Doe de bavarois in de vorm en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen