zondag 7 november 2010

Paprika gevuld met gehakt en abrikozen

Zoals ik al eerder schreef zijn de paprika´s in mijn tuin niet 
rood geworden. Volgens het zakje hadden ze er zo uit moeten zien. De vorm is het wel geworden, maar de kleur is dus groen. Ondanks dat mag ik niet klagen. Eigenlijk was ik best laat met zaaien maar ik heb toch nog zo´n 15 paprika´s kunnen oogsten. Een aantal daarvan heb ik in het volgende recept gebruikt. 

Paprika gevuld met gehakt en abrikozen
(2 personen)
  • 4-6 puntpaprika's
  • 8 eetlepels couscous
  • 1 ui
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gehakt
  • 1/4-1/2 theelepel cayennepeper
  • zout 
  • 1/2 groentebouillonblokje
Snijd de paprika´s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. 
Breng ± 2 dl water aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet hierover het kokende water. Laat een paar minuten wellen en roer dan los met een vork.  
Pureer de ui of hak deze heel fijn. Hak de abrikozen heel fijn. Het makkelijkst is om hiervoor een keukenmachine te gebruiken. Meng ui, abrikozen, geperste teentjes knoflook, gehakt, wat zout en cayennepeper in de kom van een keukenmachine en mix nog even door elkaar.  Kneed de couscous hierdoor. 
Verwarm de oven voor op 180C. 
Vul de paprika´s met dit mengsel en leg ze in een ovenschaal. Verkruimel het bouillonblokje en giet hier ± 4 dl kokend water bij. Giet de lichte bouillon bij de paprika´s. Zet de schaal 25-30 minuten in de oven. Eventueel kun je ze nog een paar minuten onder de grill zetten. 
Ik gebruikte de combimagnetron: 15 minuten op 180C hetelucht-grillen in combinatie met 90 Watt. En daarna nog 3 minuten onder de grote grill. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen